dilluns, 28 de novembre del 2011

Flam de nous acompanyat amb crema anglesa

Aquesta recepta la vaig provar un dia que van vindre en Tini i l'Anna a dinar a casa. Com sempre, tenen  menú sopresa i a més a més, els hi faig provar els postres nous.

Ingredients per 6 flams:
150 gr de nou moltes
algunes nous per decorar
4 ous
100 gr de sucre
1/2 litre de llet
caramel pel fons del motlle

Crema anglesa:
4 rovells
3 cullerades soperes de sucre
400 gr de llet
aroma de vainilla

Elaboració:
En un cassó hi posem les nous moltes i hi afegim la llet freda. Ho remenem i ho posem al foc perquè es vagi escalfant, quan comenci a bullir ho apartem del foc i ho deixem refredar una mica.
Batrem els ous amb el sucre i ho incorporarem a la llet quan ja s'haurà refredat una mica.
Posarem sucre cremat al cul dels motlles i hi abocarem el flam.
Ho courem al forn a 200º, al bany Maria, fins que estigui quallat, uns 30-45 minuts.
Comprovarem si està quallat el flam amb un escuradents.

Mentrestant prepararem la crema anglesa.
Posarem en un cassó els rovells i el sucre i ho batrem tot junt. A continuació hi afegirem la llet, l'aroma de vainilla i ho escalfarem al foc. Hem d'anar remenant continuament fins que la crema agafi la textura que ens agradi. Hem de vigilar que no bulli perquè es podria tallar i fer grumolls.
Deixarem refredar la crema i un cop freda la guardarem a la nevera.

Per montar el plat.
Desmotllem els flams un per un i els posem sobre el plat de servir. Jo en vaig agafar uns de quadrats una mica fondos. Una vegada abocat el flam al mig del plat, hi anem abocant crema anglesa pel costat fins que el fons del plat quedi ben cobert.


Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada