dissabte, 19 de novembre del 2011

Coca de Sant Joan, de fi d'Any, de Reis

En un sopar-revetlla de cap d'any que vam celebrar a casa en Tini i l'Anna, vam provar amb la "thermomix" de fer-nos la coca enlloc d'anar-la a comprar. El que més mandra em feia era tindre que amassar la pasta, però en aquesta ocasió, això ja ens ho faria la màquina, per tant ens hi vam posar i el resultat no va estar gens malament. Malauradament, no en tenim cap fotografia.

La recepta d'aquella coca és la que ara jo utilitzo per la trobada de Nadal a casa els amics, per la revetlla de Sant Joan, per un berenar d'un diumenge qualsevol acompanyada de xocolata o llonganissa o per qualsevol altre ocasió.

Ingredients:
200 gr de llet
400 gr de farina (marca Harimsa)
50 gr de margarina
2 sobres de llevadura en pols de fer pa (marca Maizena)
la ratlladura d'una pell de llimona
2 cullerades soperes de sucre
1 cullerada de postre de sucre vainillat
1 ou batut
1/2 cullerada de postre de sal

Per la decoració: fruites confitades, pinyons, ametlla filetejada o laminada o a daus, crema pastissera, etc.

Preparació:
Ratllar la pell de la llimona i reservar-la.
Posar dins el coci de la panificadora la llet, la sal, el sucre vainillat i la margarina (prèviament fosa).
Afegir-hi l'ou batut i la llevadura en pols.
A continuació la farina, el sucre i la ratlladura de llimona.
Posar-ho dins la panificadora perquè s'amassi (posició 11 de la Moulinex)
Quan hagi acabat la panificadora, treure la massa i estendre-la sobre un paper de forn i donar-li forma ovalada (untar-se els dits amb un raig d'oli perquè ajuda a estendre-la millor).
Tapar-ho amb un parell de draps de cuina i deixar-la reposar fins que dobli el seu volum.
Passades un parell d'hores ja estarà apunt per decorar i enfornar.
Pintem la coca amb ou batut perquè al coure ens quedi ben rossa i a continuació hi afegim la decoració que volem (ametlla, pinyons, fruita), hi espolvoregem sucre per sobre i ho ruixem tot amb anís.

La courem al fonr a 180º, amb aire/ventilador, posició de dalt i baix, durant uns 16-17 minuts. 

A continuació penjo algunes fotos de coques fetes...  

Amb daus d'ametlla i fruites confitades
 

Amb crema pastissera i cireres vermelles


 



Amb ametlla filetejada 




Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada