dimecres, 8 d’agost del 2012

Torrada de salmó amb taronja i fruits secs

Ingredients:

pa rústic torrat 
salmó fumat
taronges
un grapat de nous
un grapat d'avellanes
reducció vinagre balsàmic
un rajolí d'Oporto 
oli, sal i pebre 

Elaboració:

  • Primer de tot pre-escalfar el forn a 250º.
  • Mentrestant prepareu la vinagreta barrejant 4 cullerades soperes d'oli, el suc de mitja taronja, un rajolí d'Oporto, sal i pebre, i les nous i avellanes trossejades. Les podeu picar amb l'ajuda d'una mà de morter, però vigileu que no quedin massa aixafades. El vinagre no el posarem fins l'últim moment.
  • Quan el forn estigui calent, hi introduim les llesques de pa (el torrem). Podeu fer servir el pa que us agradi, la qüestió és que les torrades no siguin massa grans. Enlloc del forn, també podeu fer servir la torradora elèctrica.
  • Mentrestant talleu les taronges a rodanxes fines amb la mandolina. Retireu-ne la pell i la part blanca amb un ganivet ben afilat. Reserveu. 
  • Quan les llesques de pa estiguin daurades, les retireu del forn i les emplateu. 
  • Sobre cada llesca hi poseu dues o tres rodanxes de taronja i a sobre, hi col·loqueu un tall de salmó. 
  • Poseu sobre el salmó la vinagreta de fruits secs i acabeu de decorar amb la reducció de vinagre balsàmic, ideal per decorar plats i aportar-los un punt de sabor. 



Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada